loading
خبرها

خبرها

چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲

دنياي اقتصاد : روز گذشته رئیس‌جمهور بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. رئیس‌جمهور پیش از ارائه بودجه به رئیس مجلس، اعلام کرد که در بودجه ۱۴۰۳ تلاش شده هم درآمدها و هم هزینه‌ها واقعی دیده شود. این در حالی است که برخی نمایندگان برخی درآمدهای بودجه ۱۴۰۳ را به دور از واقعیت می‌دانند. درآمدهای مالیاتی یکی از ارقامی است که به نظر این دسته از نمایندگان به دور از واقعیت است و تحقق آن با توجه به درآمد مردم هیچ همخوانی ندارد. رئیس‌جمهور در بخشی دیگری از سخنانش گفت که دولت تلاش کرده که کسری بودجه نداشته باشیم. اما برخی از نمایندگان معتقدند با روندی که در حال حاضر وجود دارد در سال آتی حتما با کسری بودجه مواجه خواهیم بود که همین امر موجب تورم می‌شود.

 

چاره‌ای جز بودجه انقباضی نبود

جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با انتقاد از عدم تخصیص بودجه ۱۴۰۲، گفت: بخش وسیعی از بودجه ۱۴۰۲خصوصا در بخش عمرانی و زیر‌ساخت تحقق پیدا نکرده است. از سوی دیگر ماده ۵۶ که تحولی در بخش اقتصادی بود، تخصیص پیدا نکرد و همین موضوع مشکلاتی را در بخش عمرانی کشور ایجاد کرده است. او با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۳ برای مهار تورم انقباضی نوشته شده، ادامه داد: دولت اعلام کرد که ۹درصد وابستگی بودجه به نفت را کاهش داده است و مشخص است که به درآمد مالیاتی تکیه می‌کند. اگر درآمد مالیاتی هم صد درصد تحقق پیدا کند ۱۲۰۰ همت می‌شود. اما این رقم حتی بودجه جاری کشور را تامین نمی‌کند؛ در نتیجه دولت ناچار به ارائه بودجه انقباضی است تا کسری نداشته باشد. چون ادعایشان این است که می‌خواهیم تورم را مهار کنیم و در این شرایط باید بودجه را به نحوی ببندند که کسری بودجه نداشته باشند.

چراکه کسری بودجه عامل اصلی تورم است. این عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳، با بیان اینکه در سال آتی حتما با کمبود منابع مواجه می‌شویم، تاکید کرد: در ماه حدود ۱۵۰ همت حقوق پرداخت می‌کنیم و برخی هزینه‌های جاری نیز اجتناب‌ناپذیر است که سرجمع در سال حدود ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ همت برای پرداخت حقوق و هزینه‌های جاری باید در نظر گرفته شود. در نتیجه ممکن است که کمبود داشته باشیم. از سوی دیگر سرنوشت فروش نفت با جنگ غزه مشخص نیست و قطعا تحریم‌های شدیدتری را پیش‌رو خواهیم داشت. کوچکی‌نژاد افزود: در نتیجه فروش نفت محدود می‌شود و تنها منبع ما مالیات خواهد بود. بنابراین دولت ناچار است که بودجه انقباضی را پیش بگیرد.

 

او در خصوص میزان تورم در سال آینده، اظهار کرد: تورم بستگی به رفتار دولت دارد. معتقدم دولت بانک‌ها را قفل کرده و تورم و نقدینگی را پایین آورده است، اما این موضوع پایدار نیست و اگر پایدار باشد تولید نابود می‌شود. اگر تولید نابود شود هم رکود اقتصادی وحشتناکی ایجاد خواهد شد. بنابراین باید با تورم بازی کنیم و به سمت تولید برویم حتی اگر تورم به دنبال داشته باشد.

سه شنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌ سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران گفت: از ابتدای سال تاکنون همزمان با آغاز فصل برداشت مرکبات مازندران حجم صادرات مرکبات از طریق گمرکات نوشهر، امیرآباد، آمل و ساری با افزایش چشمگیر بالغ بر ۲۰ هزار و ۹۲۵ تن بوده است.

 امیر جمشیدی ارزش مرکبات صادر شده از گمرکات مازندران را طی هشت ماه امسال ۸ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۸۵۶ دلار بیان کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گدشته افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات مازندران افزود: کشور‌های قزاقستان، ازبکستان، روسیه و بلاروس کشور‌های مقصد مرکبات صادر شده از گمرکات مازندران هستند.

جمشیدی با اشاره به کسب رتبه نخست گمرکات مازندران در صادرات مرکبات گفت ۴۳ گمرک کشور در صادرات مرکبات فعال می‌باشند.

براساس این گزارش میزان صادرات مرکبات طی مدت مشابه سال گذشته ۸۳۹ تن به ارزش ۲۹۵هزار و ۳۷۸ دلار بوده است

یکشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در آیین افتتاح فاز نخست منطقه نمونه گردشگری الیمالات شهرستان نور استان مازندران، علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، درباره برنامه‌های وزارت میراث‌فرهنگی در استان مازندران صحبت کرد. وی اعلام کرد که سال‌های سال بود که سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری تقاضا داشته‌اند که پروژه‌های خود را بهره‌برداری برسانند. او اضافه کرد که پروژه‌ها در حال ساخت و ساز هستند و می‌توانند پروانه بهره‌برداری دریافت کنند.

شالبافیان اعلام کرد که صدور پروانه بهره‌برداری پس از اتمام یک فاز پروژه، یکی از تسهیل‌گرهای سرمایه‌گذاری دولت است. وی همچنین اشاره کرد که در حوزه گردشگری ساحلی و دریایی حدود 50 هزار سرمایه‌گذار متقاضی وجود دارند و برای جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه، مشوق‌های مناسبی در نظر گرفته شده است.

در برنامه توسعه هفتم، معافیت واردات کشتی‌های تفریحی و تجهیزات مورد نیاز گردشگری از پرداخت حقوق ورودی تصویب شده است.

شالبافیان اعلام کرد که در کشور حدود 970 پروژه در حال احداث در حوزه گردشگری وجود دارد و بیش از 290 پروژه بیش از 10 نفر اشتغالزایی دارند.

وی درباره استان مازندران اظهار کرد که این استان به عنوان کارگاه پروژه‌های گردشگری کشور، به ویژه در حوزه گردشگری ساحلی و دریایی شناخته می‌شود. او افزود که در این استان پروژه‌های خوبی در حال اجرا هستند و تعداد زیادی سرمایه‌گذار برای حوزه گردشگری وجود دارند.

شالبافیان به صدور مجوز تأسیسات گردشگری دریایی و ساحلی اشاره کرد و اعلام کرد که در صورت تصویب در مجلس، اختیارات صدور مجوزها به شورای استانداران استان‌های ساحلی و دبیری ادارات‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگریبه گزارش خبرگزاری تسنیم، در آیین افتتاح فاز نخست منطقه نمونه گردشگری الیمالات شهرستان نور استان مازندران، علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، درباره برنامه‌های وزارت میراث‌فرهنگی در استان مازندران صحبت کرد. وی اعلام کرد که سال‌های سال بود که سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری تقاضا داشته‌اند که پروژه‌های خود را بهره‌برداری برسانند. او اضافه کرد که پروژه‌ها در حال ساخت و ساز هستند و می‌توانند پروانه بهره‌برداری دریافت کنند.

شالبافیان اعلام کرد که صدور پروانه بهره‌برداری پس از اتمام یک فاز پروژه، یکی از تسهیل‌گرهای سرمایه‌گذاری دولت است. وی همچنین اشاره کرد که در حوزه گردشگری ساحلی و دریایی حدود 50 هزار سرمایه‌گذار متقاضی وجود دارند و برای جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه، مشوق‌های مناسبی در نظر گرفته شده است.

در برنامه توسعه هفتم، معافیت واردات کشتی‌های تفریحی و تجهیزات مورد نیاز گردشگری از پرداخت حقوق ورودی تصویب شده است.

شالبافیان اعلام کرد که در کشور حدود 970 پروژه در حال احداث در حوزه گردشگری وجود دارد و بیش از 290 پروژه بیش از 10 نفر اشتغالزایی دارند.

وی درباره استان مازندران اظهار کرد که این استان به عنوان کارگاه پروژه‌های گردشگری کشور، به ویژه در حوزه گردشگری ساحلی و دریایی شناخته می‌شود. او افزود که در این استان پروژه‌های خوبی در حال اجرا هستند و تعداد زیادی سرمایه‌گذار برای حوزه گردشگری وجود دارند.

شالبافیان به صدور مجوز تأسیسات گردشگری دریایی و ساحلی اشاره کرد و اعلام کرد که در صورت تصویب در مجلس، اختیارات صدور مجوزها به شورای استانداران استان‌های ساحلی و دبیری ادارات‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری

 

شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۲

در مهرماه، صنعت خودرو و وسایل نقلیه به یک روند رکودی و کاهش قابل توجه در تولید و فروش خودروها و قطعات وابسته رسید. براساس داده‌های بنگاه‌های خودروسازی، شاخص مدیران تولیدکننده وسایل نقلیه در این ماه به ۴۱.۲ واحد رسید که این مقدار کمترین سطح آن در یک سال گذشته است. این رکود در صنعت خودرو از خردادماه سال جاری شروع شد و در مردادماه رکورد خود را ثبت کرد، اما در شهریورماه کمی بهبود یافت. اما داده‌های مهرماه نشان می‌دهد که این بهبود کاملاً موقت بوده و شاخص مدیران تولیدکننده در مهرماه حتی پایین‌تر از مردادماه قرار دارد.

شاخص مدیران خرید (PMI) یک شاخص اقتصادی است که براساس نظرسنجی از مدیران در یک صنعت خاص تشکیل می‌شود. این شاخص به عنوان یک معیار برای رصد روندهای اقتصادی در تولید استفاده می‌شود.

PMI براساس یک نظرسنجی ماهانه از مدیران زنجیره تامین در 19 صنعت صورت می‌گیرد و فعالیت‌های بالادستی و پایین‌دستی را پوشش می‌دهد.

ارزش و تغییرات در PMI و اجزای آن می‌تواند برای تصمیم‌گیران تجاری، تحلیلگران بازار و سرمایه‌گذاران اطلاعات مفیدی فراهم کند و به عنوان یک شاخص پیشرو برای فعالیت اقتصادی کلی در ایالات متحده استفاده می‌شود. 

در مهرماه، شاخص مدیران خرید (PMI) در صنعت خودخودرو و قطعات زیر 50 واحد قرار گرفته است، که نشان‌دهنده‌ی رکود در این صنعت است. این برای دومین بار در عرض دو ماه است که شاخص کل صنعت خودرو به کف یک‌ساله خود می‌رسد. در ماه مهر، 10 شاخص از 13 شاخص مورد بررسی در شاخص مدیران خرید افت داشته‌اند، و تنها سه شاخص افزایش نشان داده‌اند، از جمله قیمت خرید مواد اولیه، استخدام و به‌کارگیری نیروی کار، و مصرف حامل‌های انرژی.

فاکتور انتظارات تولید آینده نیز که نشان‌دهنده‌ی امید تولیدکنندگان به آینده ، به کف یک‌ساله خود رسیده است. در شهریورماه، این فاکتور با ارزش 55.77 واحد ثبت شده بود، اما در مهرماه به 48.2 واحد کاهش یافته است، که یک کاهش 7.57 واحدی است.

علت اصلی این رکود در صنعت خودرو، مشکلات مالی و نقدینگی در این صنعت است. در چند ماه گذشته، خودروسازان منتظر رشد قیمت محصولات خود بودند، اما مشکل نقدینگی به چالشی جدی تبدیل شده است. حتی پس از رشد قیمت‌ها در اردیبهشت ماه، فعالان این صنعت از رشد محصولات خود راضی نبودند و باز هم تاکید کردند که با قیمت‌های جدید، هنوز خودروسازی‌ها زیان خواهند داشت.

از طرف دیگر، تورم نیز به عنوان یکی از عوامل رکود در صنعت خودرو مطرح است. قیمت خرید مواد اولیه با یک رشد قابل‌توجه 13.83 واحدی از 55.77 واحد به 69.6 واحد رسیده است، که نشان‌دهنده‌ی تأثیر تورم بر این صنعت است.

با توجه به این شرایط، خودروسازان حتی امیدی به بهبود وضعیت رکودی صنعت خودرو در آذرماه ندارند. در واقع، مهرماه چهارمین ماه است که شاخص صنعت خودرو نشانگر رکود است.

 

پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۲

 تقریباً دو سوم جمعیت جهان در فاصله ۶۰ کیلومتری ساحل‌ها زندگی می‌کنند و بیش از ۸۰ درصد از شهرهای بزرگ جهان در مناطق ساحلی قرار دارند که به عنوان مراکز تجاری شناخته می‌شوند.

فعالیت‌های اقتصادی آبی در این مناطق شامل بخش‌های گسترده‌ای است که فراتر از فعالیت‌های سنتی مانند شیلات، گردشگری و حمل و نقل دریایی می‌رود.

در حال حاضر، بیشتر فعالیت‌های دریایی در ایران در نواحی شهری و روستایی مرتبط با تأسیسات بندری و نظامی انجام می‌شود. این فعالیت‌ها تنها پنج درصد از سواحل را در بر می‌گیرند و ظرفیت ساحلی کشور در حدود ۹۵ درصد بی‌استفاده باقی می‌ماند. در حالی که این مناطق به لحاظ ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک، به عنوان نواحی ارزشمند سیاسی و اقتصادی در سطح جهانی و منطقه‌ای شناخته می‌شوند و با توسعه مناسب، می‌توانند نقش مهمی در سطح منطقه‌ای و جهانی ایفا کنند.

 

مراسم افتتاح شرکت کشتیرانی خزر در مازندران و به آب اندازی کشتی بزرگ کانتینربر یخچال دار «کشتی سازی صدرا» برای اولین بار در دریای خزر برگزار شد.

در مراسم افتتاح شرکت کشتیرانی خزر در استان مازندران و به آب اندازی کشتی بزرگ کانتینربر "کشتی سازی صدرا"، سیدمحمود حسینی پور، استاندار مازندران، بیان کرد که افتخار می‌کند که این شرکت را در خدمت مردم این منطقه افتتاح کند. وی به تحولات خوبی که در طی یکسال اخیر در شرکت صدرا رخ داده است و اهمیت آن در توسعه منطقه و ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه دریایی اشاره کرد. استاندار نیز نقش رهبری و سیاست‌های راهبردی در توسعه امور دریایی را تحسین کرد و بیان کرد که مازندران با دارا بودن کریدور شمال-جنوب و سه بندر و سه فرودگاه، به عنوان مهمترین بستر فعالیت‌های اقتصادی شمال کشور در نظر گرفته می‌شود.

وی اشاره کرد که مازندران در زمینه توانمندی نیروی انسانی، دانش و فناوری بومی، تولیدات کشاورزی و ظرفیت‌های گردشگری بالا در اختیار دارد و توسعه مراودات تجاری با کشورهای همسایه را در دستور کار خود قرار داده است. همچنین، استاندار بیان کرد که دیپلماسی موفق مازندران با کشورهای همسایه می‌تواند منجر به توسعه اقتصادی و تبدیل مازندران به قطب تجارت ایران شود.

مدیر عامل شرکت کشتیرانی دریای خزر نیز اظهار کرد که استفاده از ظرفیت دریایی بسیار مهم است و ایران با داشتن سواحلی به طول ۳۵۰۰ کیلومتر در شمال و جنوب، ظرفیت ممتازی را دارد. او به موفقیت صادرات محصولات تولیدی مازندران به روسیه، به ویژه مرکبات و کیوی، در زمان کوتاه توسط کشتی‌ها اشاره کرد و تأکید کرد که این مهم می‌تواند به رشد صادرات و توسعه اقتصاد استان کمک کند.

استاندار مازندران در افتتاحیه شرکت کشتیرانی خزر در مازندران اظهار کرده است که صادرات از طریق کشتی دریایی تنها ۳ روز زمان می‌برد و اکنون به آغاز صادرات از طریق کشتی‌ها در دریای خزر شاهد هستیم. او یادآوری کرده است که با تلاش مجموعه اقتصادی استان، اولین محموله مرکبات به روسیه ارسال شده است و این فعالیت متمرکز در صادرات تاثیر مثبتی بر افزایش قیمت محصولات مازندران داشته است. همچنین، او افزوده است که قیمت خرید کیوی از کشاورزان امسال به ۲۵ هزار تومان رسیده است که نتیجه مدیریت هماهنگ در استان است.

در نهایت، استاندار مازندران بیان کرد که این روند صادرات از طریق دریا، منجر به گشایش خوبی برای اقتصاد استان و تولیدکنندگان و باغداران خواهد شد.

 

سه شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲

قبل از حمله حماس به اسرائیل، اقتصاد منطقه خاورمیانه با دلایلی موجب افزایش امیدواری‌ها مواجه بود. کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی خود در پروژه‌های متنوعی سرمایه‌گذاری کرده بودند، از جمله تیم‌های ورزشی و شهرهای صحرایی پر زرق و برق. امیدواران امیدوار بودند که این ثروت به کشورهای فقیرتر منطقه نیز منتقل شود. برانگیخته شدن این امید، به دلیل طولانی‌ترین دوره آرامش از زمان بهار عربی در سال ۲۰۱۱ بود.

قبل از حمله حماس به اسرائیل، درگیری‌های شدید در مناطقی مانند لیبی و یمن و نیز مقاومت سازمان‌یافته فلسطینیان علیه اسرائیل کاهش یافته بودند. در این دوره، درگیری‌های خشونت‌آمیز به ندرت رخ می‌داد و برخی این روند را به عنوان پیشاهنگی ناپدید شدن کامل تنش‌ها می‌دانستند. رقبای منطقه نیز به سمت بهبود روابط حرکت کرده و سرمایه‌گذاران بین‌المللی به خلیج فارس جذب می‌شدند. با این حال، حمله حماس و پاسخ اسرائیل نشان می‌دهد که در ماه‌های آینده و حتی بیشتر، منطقه با تنش و درگیری خونین و ویرانگر مواجه خواهد شد. رهبران عرب نیز تحت فشار مردم خود، اسرائیل را مسئول وضعیت کنونی می‌دانند، حتی اگر در بیان خود محتاط باشند. بطور ناگهانی، تمرکز رهبران عرب از رشد اقتصادی به مهار و کاهش جنگ تغییر کرده است.

کشورهای منطقه، از جمله مصر و قطر، تمام تلاش دیپلماتیک خود را برای جلوگیری از گسترش جنگ انجام می‌دهند. اگرچه احتمال تبدیل شدن این درگیری به جنگ کامل وجود دارد، اما حتی در صورت عدم وقوع آن، منطقه به طرز قابل توجهی ناپایدار خواهد شد. تحلیلگران به چشم‌انداز یکپارچه‌سازی اقتصادی خوش‌بین بودند. در سال ۲۰۲۰، امارات متحده عربی و بحرین روابط خود را با اسرائیل عادی کردند و زمینه روابط تجاری گسترده‌تر را فراهم کردند. اگرچه بسیاری از کشورهای عربی دیگر از به رسمیت شناختن اسرائیل خودداری کردند، اما برخی از آنها به صورت پنهانی علاقه‌مند به تجارت با آن بودند. حتی شرکت‌های سعودی نیز به طور پنهانی با همتایان اسرائیلی خود تجارت و سرمایه‌گذاری می‌کردند و در حال مذاکره برای دستیابی به توافقی در راستای عادی‌سازی روابطشان بودند.

وقفه در مذاکرات وضعیت نامعلومی را به همراه دارد و هر چه نابسامانی در قطاع غزه بیشتر شود، بازسازی آن دشوارتر خواهد بود. اما صلح پایدار و توافق در مسیر رسیدن به آن نیاز به فشار از سوی جمعیت حامی فلسطین و همسایگان دارد. هر چند وزیر تجارت امارات وعده داده که تجارت و سیاست را از هم جدا نگه دارد، اما بسیاری مطمئن نیستند که این امر قابل اجرا است. برای کشورهای فقیر خاورمیانه، عواقب این وضعیت بدتر خواهد بود و مصر بیشترین تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. این کشور در حال حاضر با تورم سالیانه ۳۸ درصدی مواجه است و دولت با بدهی‌های دلاری فراوانی روبرو است. همچنین، مصر از گازی که از اسرائیل وارد می‌شد محروم شده است. در اول نوامبر، مقامات قاهره به برخی از زخمی‌های غزه و افرادی با تابعیت دوگانه اجازه ورود از مرز را داده‌اند. برخی از دیپلمات‌ها امیدوارند با ارائه مشوق‌های مالی مناسب به مصر، ورود بیشتری از مهاجران را تسهیل کنند، مشابه ورود مهاجران به اردن در دهه ۱۹۴۰ که فلسطینی‌ها و در دهه ۲۰۱۰ که سوری‌ها را پذیرفت.

تعداد آوارگان داخلی در غزه دو برابر تعداد آوارگان سوری در اردن در سال ۲۰۱۶ است. از دیدگاه اقتصادی، در صورت تشدید درگیری در غزه، در بدترین حالت، منطقه به جنگ کامل وارد می‌شود و بدترین تأثیر آن، بر واردکنندگان نفت خواهد بود. هر جنگی از این نوع احتمالاً منجر به افزایش قیمت نفت می‌شود. تولیدکنندگان نفت عرب ممکن است حتی عرضه نفت به غرب را محدود کنند، همانطور که در جنگ یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ انجام شد. براساس محاسبات بانک جهانی، این جنگ می‌تواند قیمت نفت را تا ۷۰ درصد افزایش دهد و به ۱۵۷ دلار در هر بشکه برساند. حتی اگر اقتصاد جهانی امروز انرژی کمتری مصرف کند، تولیدکنندگان نفت خلیج فارس از افزایش قیمت نفت سود خواهند برد.

 

جنگ تمام‌عیار مانع تنوع بخشیدن به اقتصادهای منطقه می‌شود و باعث خروج کارگران مهاجر می‌شود. راه‌اندازی صنایع تولیدی بدون حمل‌ونقل ایمن دشوار است و مراکز خرید و هتل‌های مدرن به گردشگران خود وابسته‌اند. همچنین، افزایش ناگهانی قیمت نفت برای واردکنندگان انرژی منطقه نظیر مصر و اردن، یک فاجعه خواهد بود.

با این حال، اکونومیست معتقد است که سناریوی دیگری نیز وجود دارد که محتمل‌تر است. ایران تاکنون از حمله مستقیم خودداری کرده است و حمله زمینی محدودتر از حد انتظار اسرائیل به حفظ آرامش کمک می‌کند. با این حال، درگیری هنوز ممکن است از مرزهای غزه عبور کند، به عنوان مثال در مناطق ساحلی یا با دخالت بیشتر حزب‌الله. در این سناریو، سرمایه‌گذاری در خاورمیانه بسیار پرریسک‌تر به نظر می‌رسد. در صورتی که درگیری در کشورهای همسایه رخ دهد، رهبران خلیج‌فارس باید سرمایه‌گذاران را متقاعد کنند که بازگشت به آرامش و روابط نزدیک‌تر با اسرائیل ممکن است به زودی رخ دهد.

در دنیایی به این شرایط، مصر تنها کشوری نیست که در معرض خطر قرار دارد. سقوط آزاد اقتصادی لبنان با تورم صددرصدی در آن کشور، با تشدید درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله، تسریع خواهد یافت. تنش‌ها و درگیری در کرانه باختری که اردن در همسایگی آن قرار دارد، برای اردن مشکل‌ساز خواهد بود. اردن نیز همچنان مانند مصر، به ورشکستگی نزدیک است. سال گذشته این کشور وامی به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار از صندوق بین‌المللی پول دریافت کرده است و صندوق اخیراً اعلام کرده است که رشد سالانه ۲.۶ درصدی آن برای حل مشکلات کافی نیست. اگر مصر یا اردن به پایان منابع مالی خود برسند، پیامدهای آن برای منطقه ناپایدار خواهد بود. هر دو کشور همسایه فلسطین هستند و وابستگی‌های نزدیکی به آن دارند. سازمان‌های خودگردان فلسطین نیز تأثیرگذاری خود را در هر دو کشور دارند و علاوه بر این، هر دو کشور جمعیتی جوان و ناراضی دارند. بهار عربی نشان داد که ناپایداری در یک کشور عربی به سرعت می‌تواند به کشور دیگری گسترش یابد. حتی مقامات خلیج فارس، که به نسبت از این درگیری‌ها معاف هستند، ترجیح می‌دهند از چنین ناپایداری‌هایی دوری کنند.

 

قبل از حمله حماس به اسرائیل، درگیری‌های شدید در مناطقی مانند لیبی و یمن و نیز مقاومت سازمان‌یافته فلسطینیان علیه اسرائیل کاهش یافته بودند. در این دوره، درگیری‌های خشونت‌آمیز به ندرت رخ می‌داد و برخی این روند را به عنوان پیشاهنگی ناپدید شدن کامل تنش‌ها می‌دانستند. رقبای منطقه نیز به سمت بهبود روابط حرکت کرده و سرمایه‌گذاران بین‌المللی به خلیج فارس جذب می‌شدند. با این حال، حمله حماس و پاسخ اسرائیل نشان می‌دهد که در ماه‌های آینده و حتی بیشتر، منطقه با تنش و درگیری خونین و ویرانگر مواجه خواهد شد. رهبران عرب نیز تحت فشار مردم خود، اسرائیل را مسئول وضعیت کنونی می‌دانند، حتی اگر در بیان خود محتاط باشند. بطور ناگهانی، تمرکز رهبران عرب از رشد اقتصادی به مهار و کاهش جنگ تغییر کرده است.

دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲

گفته شده که سیلاب ناشی از بارش رگباری اخیر به ۱۰ شهرستان در استان مازندران شامل عباس آباد، چالوس، نوشهر، نور، محمودآباد، سوادکوه، سوادکوه شمالی، آمل، بابل و ساری خسارت رسانده است. نیروهای مدیریت بحران استان همراه با عوامل مرتبط در شهرستان‌های مذکور به ارزیابی خسارت و عملیات پاسخ به بحران اختصاص داده‌اند. اقدامات اولیه خدمات رسانی به مناطق سیل زده، به ویژه در غرب مازندران، انجام شده است و جلسه ستاد بحران استان با حضور استاندار مازندران در شهرستان عباس آباد برگزار شده است به منظور تسریع در ارائه خدمات رسانی.

 

در جلسه ستاد بحران استانداری مازندران، تدابیر و اقدامات لازم برای رفع شرایط اضطراری اتخاذ شده است. حجم بارش‌ها در برخی نقاط مازندران در روز و شب گذشته حدود ۱۱۰ میلی‌متر بوده و سیلاب در برخی از مسیل‌ها و رودخانه‌ها در شهرستان‌های عباس آباد، نوشهر، چالوس، نور، سوادکوه و آمل خسارت‌هایی ایجاد کرده است. تاسیسات و ساختمان‌های فنی در این شهرستان‌ها آسیب دیده‌اند، به ویژه در عباس آباد که ۲ دهنه پل تخریب شده و راه دسترسی به شهرک نواب نیز آسیب دیده است. درباره شایعات شکستگی سد ذوات چالوس، ذکر شده که سد تخریب نشده است و تغییر مسیر سیلاب از سد انحرافی سرآبرود باعث تخریب بخشی از تاسیسات فنی و منازل در روستاهای علی‌آباد و ذوات چالوس شده است. همچنین، بخشی از تاسیسات فنی و مسکن در روستاهای ورازده و میانه شهرستان نور، روستای نفت چال سوادکوه و بخش مرکزی شهر زیرآب نیز آسیب دیده است. در اثر بارش‌های رگباری، برق در بخش‌هایی از نوشهر و چالوس قطع شده بود، اما با همکاری نیروهای امدادی، این مشکل برطرف شده است. در پایان آمده است که این حادثه خسارت جانی نداشته ولی مصدومانی وجود داشته‌اند که به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

یکشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۲

بارندگی شدید و سیلاب در مناطق غرب مازندران، از جمله نوشهر و چالوس، باعث آبگرفتگی و سیلاب شده است. معابر در این مناطق، از جمله نوشهر، چالوس، عباس آباد، تنکابن و رامسر، به شدت آبگرفته و باعث اختلال در ترافیک شده است. همچنین، باران شدید و تهدید ریزش، باعث مسدود شدن محور کندوان و اختلال در تردد شهری شده است. شهروندان نگرانی خود را از وضعیت بحرانی بیان کرده و نیاز به مدیریت بحران و پیشگیری را تاکید کرده‌اند. آبگرفتگی و سیلاب نیز به روستای سنگتو نوشهر رسیده و خانه‌های روستاییان تحت تأثیر قرار گرفته است. همچنین، طغیان رودخانه پلنگ آبرود کلارآباد خسارت‌های زیادی ایجاد کرده و ترافیک محلی را مختل کرده است.

 

اهالی خیابان هفت تیر نوشهر و خیابان فرهنگ چالوس نیز نسبت به آبگرفتگی شدید در این مناطق ابراز نگرانی کرده‌اند و اقدامات مدیریت شهری برای پاکسازی معابر ضعیف را خواستار شده‌اند. باران با مقدار ۹۰ میلی‌متر در نوشهر و چالوس خسارت‌هایی به بار آورده است. سرپرست فرمانداری چالوس نیز اعلام کرده که سیلاب از زیرآب رفتن سد ذوات چالوس، آبگرفتگی منازل و قطعی آنتن‌های تلفن همراه و آبگرفتگی معابر را به همراه داشته است. مدیرکل مدیریت بحران مازندران نیز اعلام کرده که در مدتی کوتاه حدود ۸۰ میلی‌متر بارندگی در شهرستان‌های چالوس و نوشهر رخ داده و طغیان رودخانه و آبگرفتگی معابر را به همراه داشته است. در روستای علی‌آباد نیز به دلیل طغیان رودخانه سردآبرود و بسته شدن دهانه پل، تعدادی از خانه‌ها آبگرفتگی شده است و اقدامات امدادی در جریان است. همچنین، در مرزن‌آباد نیز راه دسترسی به برخی روستاها خسارت دیده و جاری شدن روان‌آب تردد ساکنان را مختل کرده است. باران شدید همراه با رعد و برق سبب آبگرفتگی راه‌های ارتباطی درون‌شهری و اختلال در ترافیک خودروها و شهروندان در این مناطق شده است.

 

وضعیت جوی منطقه تونل کندوان در استان مازندران به وسیلهٔ هواشناسی اعلام شد. بر اساس گزارش هواشناسی، یک سامانه بارشی جدید ورود یافته است و از عصر 13آبان تا ظهر روز بعد، بارش برفی پیش‌بینی شده است. در اثر این سامانه جوی، ممکن است سیلاب و روان آب در محلی از استان به وجود آید. همچنین، احتمال رانش زمین، ریزش سنگ و اختلال در ترافیک نیز وجود دارد. مردم در اخطاریه سطح زرد هواشناسی توصیه شده است که اقدامات احتیاطی را انجام دهند، از اسکان در نزدیکی رودخانه‌ها خودداری کنند و کوهنوردان نیز بهتر است از صعود به ارتفاعات خودداری کنند.

یکشنبه ۷ آبان ۱۴۰۲

طبق تحقیقات و بررسی‌های انجام شده توسط «دنیای‌اقتصاد»، مشخص شده است که موقعیت تقاضا در این بازار از حالت "انفعال کامل" خارج شده است. در ماه مهر، خریداران با حجم کم و به شکل "مشروط" در بازار حاضر شده‌اند، به این معنی که فقط به فایل‌هایی با قیمت‌های پایینتر علاقه‌مند هستند، نه سایر فایل‌های فروش. این نوع رفتار خریداران نشان دهنده تأثیر ریزش قیمت‌ها در تابستان بر فعالیت بازار مسکن در پاییز است.

 

در ماه مهر، بازار مسکن در شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت. تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که در طول این ماه، میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان مسکونی در تهران به حدود قیمت شهریورماه رسیده و این تغییر باعث تغییر موازنه در معاملات مسکن شده است. در این فرایند، فروشندگان از قدرت تعیین قیمت نهایی ملک خود محروم شده‌اند و برای خریداران فرصت "انتخاب" بیشتری به وجود آمده است. این تغییر موازنه نتیجه‌ای مثبت و اثر دومینویی کاهش انتظارات تورمی در کشور در ماه‌های اخیر است، که قبلاً باعث کاهش متوالی سه‌ماهه قیمت مسکن در طول تابستان شده بود.

بازار مسکن مدت‌هاست که خریداران حسرت شرایط بازار قبل از سال 97 را دارند. اما شواهد نشان می‌دهد که در یک تا دو ماه اخیر، به ویژه در طول مهر، شرایط ایده‌آل در بازار املاک پایتخت برقرار شده است. در دوره رکود سال‌های 92 تا 96، بازار مسکن در یک جریان پیوسته با کاهش تدریجی قیمت واقعی مسکن روبرو شد. این وضعیت به حدی پیش رفت که در سال‌های 95 و نیمه اول 96، خریداران فرصت داشتند تا از بین فایل‌های فروش عرضه شده یکی را انتخاب کنند و در قیمت پیشنهادی آن مذاکره کنند.

 

با توجه به تحولات اخیر در بازار مسکن شهر تهران، می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

کاهش قیمت‌ها: در سه ماهه اخیر، قیمت متوسط هر مترمربع زیربنای مسکونی در شهر تهران به طور میانگین 5.5 درصد کاهش یافته است. این کاهش قیمت‌ها منجر به بروز تعادلی جدید در بازار مسکن شده است.

رکود غیرتورمی: در فاصله تابستان ۱۴۰۰ تا پاییز ۱۴۰۱، بازار مسکن در یک دوره رکود غیرتورمی قرار گرفت. در این دوره، کمبود فایل‌های موجود در بازار باعث می‌شد خریداران به موقعیت مناسبی برای انعقاد قرارداد دسترسی نداشته باشند.

تغییر رفتار خریداران: تحقیقات نشان می‌دهد که خریداران در بازار مسکن شهر تهران تغییراتی در رفتار خود نسبت به گذشته داشته‌اند. آنها در حال حاضر به جای عجله در خرید، به انتخاب دقیق‌تر و مطالعه بیشتر در مورد فایل‌های موجود می‌پردازند و قادر به پافشاری بر قیمت مطلوب خود هستند.

تعادل در معاملات: با کاهش قیمت‌ها و تغییر رفتار خریداران، موازنه‌ای جدید در بازار معاملات مسکن شهر تهران برقرار شده است. این موضوع باعث شده که خریداران از موضع ضعف خارج شده و بتوانند در تعامل با فروشندگان روی قیمت موردنظر خود تأکید کنند.

انتخاب بهتر: با توجه به تعداد فایل‌های موجود در بازار، خریداران قادر به انتخاب بهتری هستند و از موضع منفعلانه و ضعیف در بازار خارج شده‌اند. آنها به جای تنها مشاهده فایل‌ها، توانایی انتخاب و تحلیل بیشتری دارند.

با این حال، باید توجه داشت که وضعیت بازار مسکن همواره در حال تغییر است و این نکات بر اساس وضعیت اخیر ارائه شده‌اند.

 

بدون تغییر یا با تغییر جزئی کاهشی: در برخی فایل‌های مسکن که در ابتدای مهرماه به بازار عرضه شدند، سطح قیمت‌های پیشنهادی فروش تغییرات اندکی نشان داده است. این تغییرات نزدیک به صفر بوده و در همین حال بازدهی دلار در ماه مذکور 1.9 درصد بوده است.

نوسان دلار و تحرک در بازار ارز: وقوع جنگ غزه و تنش‌های سیاسی در ماه مهرماه توانستند نرخ دلار را از اواخر کانال 40 هزار تومان به اوایل کانال 50 هزار تومان افزایش دهند. با این حال، نوسان دلار در این مدت به طور قابل توجهی محسوس نبوده است.

عدم واکنش قوی بازار مسکن: در مقایسه با دوره‌های گذشته مانند سال‌های 97 و 1401، که جهش ارزی قوی را تجربه کردیم، بازار مسکن در مهرماه به نوسانات ارزی واکنش قوی نشان نداده است. سطح قیمت‌های پیشنهادی فروش در این دوره تغییر نکرده است.

نیروی مانع احتمالی: این نکته مطرح شده است که بازار مسکن ممکن است با توجه به نوسانات ارزی، نیرویی را برای جلوگیری از افت قیمت مسکن در مهرماه ایجاد کرده باشد. برای بررسی صحت این ادعا، منتظر انتشار آمار رسمی درباره تحولات بازار مسکن در این ماه باشیم.

سه شنبه ۲ آبان ۱۴۰۲

دنیای اقتصاد : بر اساس آمارهای اخیر، نشان می دهد که تعداد و مبلغ چک های برگشتی از چک های مبادله ای در حال افزایش است و به سطوح قبل از اجرای قانون جدید چک نزدیک می شود. این تغییرات می تواند ناشی از شرایط نامساعد کسب و کار و سیاست های محدودیت اعتباردهی باشد. در کنار آمارها، نگاه فعالان بازار نیز نقشی مهم در تحلیل این وضعیت دارد.

 

در پاییز سال 97 قانون اصلاح قانون صدور چک توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در سال 1400 با ثبت اجباری نقل و انتقال چک‌ها در سامانه صیاد به‌طور کامل اجرایی شد. این قانون همراه با امکان استعلام سوابق صادرکننده چک و ثبت آن در سامانه صیاد، در ابتدا منجر به کاهش قابل توجهی در تعداد چک‌های برگشتی شد. اما در ماه‌های اخیر، آمارها نشان می دهد که این روند در حال بازگشت به سطوح قبل از اجرای قانون صیادی است.

 

آمارها نشان می دهد که در سال جاری، تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی در حال افزایش است. در تیرماه سال 1402، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به بالاترین سطح در یک سال اخیر رسیده و نسبت مبلغ چک‌های برگشتی نیز در این ماه بیشترین مقدار خود را به شمار می‌رود. این روند نشان می‌دهد که این قانون در ابتدا عملکرد مناسبی داشته، اما در ماه‌های اخیر روند صعودی داشته و به سیاستگذاران هشدار می‌دهد. با این حال، باید توجه داشت که کاهش نقدینگی در بنگاه‌های اقتصادی و کمبود منابع می‌تواند عامل اصلی برگشت چک‌ها باشد. حتی با الکترونیکی کردن این فرآیند، هنوز هم تعدادی از چک‌ها برگشت می‌خورند. بنابراین، برگشت چک‌ها بیشتر به دلیل وضعیت بد کسب‌وکار و کمبود منابع آنها است و نه به دلیل تخطی از مقررات یا نقص کارآیی این ابزار.

 

چک به عنوان یکی از ابزارهای اصلی نظام پرداخت، همچنان نقش مهمی در تسویه مبادلات خرد و کلان جامعه دارد. اما در دو دهه اخیر، با توسعه سامانه‌ها و تجهیزات پرداخت الکترونیکی، استفاده از این ابزارها رو به افزایش بوده و به تدریج جایگزینی برای ابزارهای پرداخت سنتی مانند اسکناس، سکه و چک شده‌اند. با این حال، به دلیل اهمیت و مکانیزم کارکرد چک و اعتباری بودن آن در مبادلات، این ابزار هنوز هم یکی از اصلی‌ترین ابزارهای نظام پرداخت کشور محسوب می‌شود.

 

در میانه پاییز سال 1397، مجلس شورای اسلامی قانون اصلاح قانون صدور چک را تصویب کرد و پس از 10 روز، با تأیید شورای نگهبان مواجه شد. در نهایت، در آذرماه همان سال، رئیس جمهور آن را به بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد. این قانون اصلاحی شامل مواردی از جمله "مشمول قانون چک بودن چک‌های الکترونیکی"، "ثبت برگشتی چک در سامانه بانک مرکزی با ذکر علت برگشتی یا عدم وصول آن" و "پرداخت مابه‌التفاوت مبلغ چک با کسری حساب صاحب چک توسط بانک به دارنده چک" می‌شود. دو سال بعد، در پاییز سال 99، اعلام شد که صدور چک به حامل ممنوع است و چک‌های صادرشده پس از این تاریخ اعتبار ندارند. با این حال، به دلیل عدم آماده‌بودن برخی زیرساخت‌ها، اجرای برخی از بخش‌های این قانون تا سال 1400 به تأخیر افتاد.

 

بر اساس آمارهای اخیر بانک مرکزی، نسبت چک‌های برگشتی به مبادله‌شده در حال افزایش است و به سطح قبل از اجرای قانون جدید چک برگشت کرده است. این امر نشان می‌دهد که قانون جدید چک تاثیر قابل توجهی در کاهش تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی نداشته است. این مسئله می‌تواند نشانگر وجود چالش‌ها و مشکلاتی در اجرای صحیح قانون باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که از ابتدای سال 1401، نسبت تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی در حال افزایش است و هنوز به پایان نرسیده است. بنابراین، به نظر می‌رسد که این قانون هنوز نتوانسته است مسئله چک‌های برگشتی را به‌طور کامل حل کند. این مسئله ممکن است نیازمند بررسی و اصلاحات بیشتری در قوانین مربوطه باشد تا بتوان این مشکلات را به‌طور جدی و دقیق‌تر مدیریت کرد.

 

با توجه به آمارهای اخیر از سوی بانک مرکزی، مشخص است که چک‌های برگشتی در حال افزایش است. این رشد ممکن است به دلیل سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی و کنترل کل‌های پولی باشد. در این روش، رشد ترازنامه بانک‌ها محدود شده و اعطای تسهیلات نیز کاهش می‌یابد، که می‌تواند باعث مشکلات در ایفای تعهدات متقاضیان شود. این موضوع می‌تواند توضیحی برای رشد نسبت چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله‌ای باشد و نشان دهد که وضعیت اقتصادی کشور به چه اندازه می‌تواند بر آمار چک‌های برگشتی تأثیر داشته باشد. اما با توجه به آمارهای اعلام شده، می‌توان نتیجه گرفت که اجرای قانون اصلاح قانون صدور چک تا حدی توانسته است تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی را کاهش دهد. با این حال، افزایش در روند چک‌های برگشتی نشان می‌دهد که قانون چک به تنهایی نمی‌تواند تعیین‌کننده سطح چک‌های برگشتی باشد و وضعیت اقتصاد کلان و سیاست‌های پولی نقش مهمی در این موضوع دارند. بنابراین، برای حل مشکلات چک‌های برگشتی، نیاز به توجه به وضعیت اقتصادی کلان و اتخاذ سیاست‌های مناسب توسط بانک مرکزی است.

یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرعامل مرکز لجستیک و پایانه صادراتی محصولات کشاورزی روماک‌گستر مازندران اعلام کرد که در این هفته، نخستین محموله کیوی و مرکبات از بندر ویژه اقتصادی امیرآباد مازندران به بندر ماخاچ قلعه در روسیه صادر خواهد شد. وی افزود که امیدوارند امسال با رونق چشمگیر حمل دریایی از بندر امیرآباد مازندران به شهر ماخاچ قلعه در روسیه شاهد باشیم.

همچنین، وی به ارسال دو محموله کیوی به هند از طریق بندر عباس در دو هفته گذشته اشاره کرد و اعلام کرد که پارسال مرکبات مازندران در گمرکات چین ثبت نام شده است و از امسال می‌توان به این کشور نیز صادرات کرد. همچنین، وی اعلام کرد که گمرک چین و دولت چین برای بررسی امکان صادرات کیوی مازندران به ایران، کارشناسانی را اعزام کرده‌اند و در آینده نزدیک، ریجستری کیوی مازندران و صادرات به چین نیز تایید خواهد شد.

پنجشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۲

دنیای‌اقتصاد : در حمله‌ای که سه‌شنبه شب مورخ ۲۵مهرماه به بیمارستان المعمدانی (که به آن الاهلی یا باپتیست هم گفته می‌شود) در غزه صورت گرفت، بیش از ۵۰۰نفر کشته شدند. برخی گزارش‌ها آوار تلفات این بیمارستان را حتی به ۸۰۰نفر هم رسانده‌اند. این حمله موجی از خشم در جهان اسلام را دامن زد. «غسان ابوسیته»، جراح که هنگام حمله در این بیمارستان مشغول به‌کار بود، به عنوان شاهد این ماجرا نوشت: «ما اکنون می‌دانیم که تلفات بسیار زیاد است. این یک قتل‌عام عمدی است... تعداد کودکان کشته‌شده از ۵۰درصد عبور کرده است. جسدی را دیدم که سر نداشت. بیمارانی که در این بیمارستان زنده ماندند به بیمارستان شفا منتقل شدند.» این پزشک جراح نوشت: «این بدترین جنایت در تاریخ است.»

چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲

سید رضا سجادی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان نور در خصوص تخریب دکه های محور رویان_گلندرود (آبشار آب پری)،گفت: با توجه به اینکه دکه ها به حریم راه تعرض کرده بودند مشکلاتی که از جهت ناایمن شدن این محور و گاها ترافیک هایی در روزهای پایانی هفته و ایام تعطیل سال به وجود آورده بودند.

وی افزود: ترافیک های حدود ۲ الی ۳ کیلومتری باعث اعتراض شدید مردمی‌ شد و این اعتراضات به گوش مسئولین شهرستانی و استانی رسید.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان نور با اشاره به اینکه دکه های آن محور بدون مجوز بودند، بیان کرد: متاسفانه با گذشت زمان روز به روز بر تعداد دکه ها افزوده می شد و حتی به گونه ای شد که بعضی از بومی ها دکه های را بنا و به دیگران و شهرهای دیگر اجاره می داند.

سجادی ادامه داد: این افراد نه تنها حریم را رعایت نکرده بودند بلکه حدود یک متر و نیم از آسفالت را هم تجاوز کرده بودند. همچنین گاردریل های نصب شده توسط اداره راهداری جهت ایمن سازی و علائم ایمنی توسط این افراد نیز از بین رفته بود.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان نور خاطرنشان کرد: به دلیل شکایات متعدد مردمی‌ از سوی اداره راهداری پس از نوروز ۱۴۰۲ به این افراد دستور کتبی‌ مبنی بر جمع آوری یا گرفتن مجوزات از دستگاه های ذیربط جهت ساماندهی داده شد‌.

وی ادامه داد: متاسفانه اقدامی از سوی دکه داران صورت نگرفت و در مرحله دوم مقام قضایی بر اساس زمان بندی مشخص شده مجدد به این افراد از ۱ مهرماه تا ۱۰ مهرماه مهلت جمع آوری یا پیگیری مجوزات داده شد.

سجادی افزود: عدم توجه دکه داران به دستور مقام قضایی حتی با وجود یک هفته زمان بیشتر منجر شد تا اداره راهداری بر حسب وظیفه ذاتی و دستور قضایی این دکه ها از مسیر پاکسازی کند.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان نور بیان کرد: بر اساس دستور فرماندار شهرستان نور مقرر شد هرچه سریعتر کمیته ای از ادارات مرتبط محیط زیست، راهداری، منابع طبیعی، محیط زیست، گردشگری جهت ساماندهی این موضوع تشکیل شود.

دوشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۲

تاکنون هیچ‌کس نمی‌توانست تصور کند که یک قتل به شدت وحشیانه، که همیشه در اخبار جنایات روزنامه‌ها گزارش می‌شود، این بار در خصوص یک زوج سالخورده در محافل فرهنگ و هنر باشد، به خصوص وقتی از یک مرد ۸۴ ساله و همسرش صحبت می‌کنیم. این اتفاق وحشتناک در خانه‌ای در شهر زردشت کرج، جایی که اغلب ساکنان آن از پرسنلی با سابقه در عرصه فرهنگ و هنر هستند، رخ داد.

وقتی دختر آن زوج، مونا، در ساعتی نزدیک به ده شب به خانه باز می‌گردد و در ورودی منزل باز نمی‌شود، وضعیت ناگواری را به خانواده اعلام می‌کند. او پس از اینکه به وارد خانه می‌شود، در مقابل واقعیتی تراژیک قرار می‌گیرد: بدن‌های مشوق و دلبسته پدر و مادرش را به وضوح سلاخی کرده‌اند.

این واقعیت شوک‌آور از طریق پلیس به دنیای خبر رسید. همچنین، پست اینستاگرامی وحیده محمدی‌فر، همسر داریوش مهرجویی، معنای دیگری به واقعیت ماجرا اضافه کرد. در پستی که مدتی پیش منتشر شده بود، وحیده محمدی‌فر از تهدیدها و نگرانی‌های خود و خانواده‌اش اطلاع داده بود. او اعلام کرده بود که یک شب، در حالی که در آشپزخانه در حال پخت و پز بود، به طور ناگهانی صدایی مشکوک از سمت پارس (سگ خانگی) شنیده و با یک فرد ناشناس با چاقو در دست روبرو شده است. این فرد او و خانواده‌اش را تهدید به قتل کرده و در این اتفاق وحشیانه، موضوع نژادپرستی نیز برجسته شده بود.

پلیس به محل رسید و متوجه شد که خانه به شدت درهم‌ریخته و دستکم یک قتل به وقوع پیوسته است. در جسد داریوش مهرجویی تمام شواهد ضربات جسمی تیز روی گردن و سرش قابل مشاهده بود. همچنین، همسر او، وحیده محمدی‌فر،  در نتیجه خفگی به قتل رسیده بود. تحقیقات اولیه پلیس نشان می‌داد که در بدن قربانیان هیچ نشانه‌ای از دفاع یا مقاومت قابل تشخیص نبوده است.

شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲

با توجه به گزارش بلاغ، در سال‌های اخیر، رهبر انقلاب تأکید ویژه‌ای بر خودکفایی در محصولات کشاورزی استراتژیک داشته و این موضوع را همیشه پیگیری کرده‌اند. همچنین سرمایه‌گذاری در اراضی حاصلخیز کشورهای با منابع آب کافی برای تولید محصولات اساسی به نام "کشت فراسرزمینی" معروف است. ایران با توجه به واقعیت‌هایی مانند وقوع خشکسالی‌های متعدد و مصرف بالای آب نیاز به تنوع در کشت محصولات کشاورزی دارد. کشت فراسرزمینی می‌تواند به عنوان راهی برای تأمین محصولات کشاورزی و غذایی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

در این زمینه، مقامات بالادستی نیز به توجه به کشت فراسرزمینی تأکید کرده و در لایحه بودجه سال جاری به این موضوع توجه دارند. بر اساس برنامه هفتم توسعه، دولت مسئول فراهم‌کردن تسهیلاتی است که به توسعه کشت فراسرزمینی در کشور کمک کند.

از سوی دیگر، از اوایل سال ۱۳۹۶ مسئولان ایران و قزاقستان همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی برنج را مورد بحث و بررسی قرار دادند. این همکاری به عنوان یکی از راهکارهای توسعه تبادلات اقتصادی بین دو کشور ارائه شده و همچنان در حال اجرا است.

در این سیاق، مازندران به عنوان یکی از استان‌های با ظرفیت بالا در تولید محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه از جمله قزاقستان می‌تواند ارائه دهنده محصولات مواد غذایی و کشاورزی مورد نیاز باشد. همچنین ایجاد خطوط پروازی مستقیم و تسهیل در تبادلات اقتصادی از دیگر پیشنهادات ارائه شده برای افزایش مبادلات اقتصادی است.

در نهایت، باید توجه داشت که مسائلی مانند مدیریت مصرف آب کشاورزی و کاهش هدررفت آب نیز در این زمینه مورد تأکید واقع شده‌اند و اهمیت ویژه‌ای در برنامه هفتم توسعه دارند.

 

در سال‌های اخیر، تأکید بر بحث خودکفایی در محصولات کشاورزی استراتژیک توسط رهبر انقلاب به شدت ترویج یافته است. این تمرکز بر بهبود امنیت غذایی کشور تأکید دارد. سرمایه‌گذاری در زمین‌های حاصلخیز کشورهایی با منابع آب کافی برای تولید محصولات اساسی به عنوان "کشت فراسرزمینی" شناخته می‌شود.

ایران، با مواجهه با چالش‌هایی از جمله وقوع خشکسالی‌ها، محدودیت‌های منابع آبی، تغییرات اقلیمی، و واقعیت‌های کمربند خشک جهانی، نیاز به تنوع در کشت محصولات غذایی و کشاورزی دارد. کشت فراسرزمینی می‌تواند راهکاری برای تأمین محصولات کشاورزی و مواد غذایی کشور باشد.

توسط مقامات ایرانی، به ویژه در لایحه بودجه ۱۴۰۱، توجه به این مسئله افزایش یافته است و اولویت خرید محصولات کشاورزی و دامی از شرکت‌های ایرانی در حوزه کشاورزی فراسرزمینی در شرایط مساوی تأکید شده است. همچنین، در لایحه برنامه هفتم توسعه، تسهیلاتی برای کشت فراسرزمینی و تعهد به کاهش هدررفت آب کشاورزی نیز مطرح شده است.

در این راستا، مذاکرات با کشورهای همسایه برای تبادلات اقتصادی و تجاری در زمینه کشت فراسرزمینی نیز انجام شده است. از آنجایی که مازندران دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه کشاورزی و تولید مواد غذایی است، تأکید بر ایجاد خطوط پروازی مستقیم و افزایش مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه در این زمینه به عنوان یک اقدام مهم مطرح شده است.

پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲

مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران در رابطه با روز جهانی دریانوردی و شعار "مارپل در 50 سالگی، تعهدات ما همچنان ادامه دارد" بیان کرده است که آلودگی‌های فیزیکی در دریاها و سواحل معمولاً بیشتر توجه جلب می‌کنند. ولی با وجود حضور بیش از پیش گردشگران و جمعیت زیاد در سواحل دریای خزر، مسائلی مانند آلودگی روان آب‌ها در نواحی سکونتگاه‌ها و انتقال آلودگی‌های شیمیایی به علت سم‌ها و کودهای مصرفی مزارع و فاضلاب‌های خانگی و صنعتی نیز جدی باید مورد توجه قرار گیرند.

سعید کیا کجوری همچنین اشاره کرده که ایران در سال‌های 1381 و 1388 به کنوانسیون مارپل پیوسته و به اجرای مفاد ضمایم شش گانه آن ملزم شده است. او اظهار کرده که از سال 1378، پیش از اجرای اجباری این کنوانسیون برای کشورهای عضو سازمان جهانی دریانوردی، اقداماتی برای دریافت پساب‌های کشتی‌های وارده به بندر نوشهر انجام شده است.

کنوانسیون مارپل به منظور جلوگیری از آلودگی ناشی از فعالیت کشتی‌ها در دریاها تدوین شده و از سال 1983 میلادی برای کشورهای عضو سازمان جهانی دریانوردی (IMO) لازم‌الاجرا شده است. این کنوانسیون شامل ایجاد تسهیلات برای دریافت مواد زائد کشتی‌ها توسط کشورهای عضو به منظور اجرای مفاد آن می‌شود.

چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲

مدیرکل شیلات استان مازندران اعلام کرد: صید ماهیان استخوانی از دریای خزر آغاز شده و تا ۲۰ فروردین سال آینده ادامه دارد. او اظهار کرد که فعالیت‌های صید ماهیان استخوانی در مناطق ساحلی میانکاله آغاز شده و ۴ هزار صیاد در مازندران در این فصل مشغول به کار خواهند بود. این فعالیت‌ها به حدی موفقیت‌آمیز بودند که پارسال حجم صید ماهیان استخوانی در دریای خزر ۳ هزار و ۲۰۰ تن بیشتر از مدت مشابه سال قبل بود و ارزش اقتصادی ۶۴۰ میلیارد تومانی داشت.

 

صید ماهیان استخوانی در دریاچه خزر یکی از موارد مهم و اقتصادی در حوزه شیلات در این منطقه می‌باشد. دریاچه خزر، بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین جهان واقع در شمال ایران و کشورهای حوزه خزر می‌باشد و دارای یک فرصت فراوان برای صید ماهیان استخوانی است.

ویژگی‌های صید ماهیان استخوانی دریاچه خزر عبارتند از:

1. **واحد مهم تولید**: دریاچه خزر یکی از واحدهای مهم تولید ماهیان استخوانی مانند کیلکا و قزل‌آلا در منطقه است. این منطقه با شرایط اقلیمی و منابع آبی مناسب، محیطی ایده‌آل برای پرورش و صید ماهی‌ها فراهم می‌کند.

2. **تنوع ماهی**: دریاچه خزر دارای تنوع زیادی از ماهیان استخوانی است که از جمله آن‌ها می‌توان به قزل‌آلا، کیلکا، میگو و ماهیان دیگر اشاره کرد. این تنوع نه تنها برای صیادان بلکه برای علاقه‌مندان به مصرف ماهی نیز جذابیت دارد.

3. **صادرات ماهی**: ماهیان استخوانی از دریاچه خزر به عنوان یک محصول اقتصادی مهم به بازارهای داخلی و خارجی صادر می‌شوند. این صادرات از نظر اقتصادی اهمیت بالایی دارند و به تقویت اقتصاد منطقه و کشور کمک می‌کنند.

4. **مدیریت پایدار**: به منظور حفظ و حراست از منابع ماهی در دریاچه خزر و جلوگیری از صید غیرقانونی، مدیریت پایدار منابع طبیعی و حفاظت از زیستگاه‌های ماهیان در این منطقه بسیار مهم است. این اقدامات به نگهداری و افزایش جمعیت ماهیان استخوانی کمک می‌کنند.

صید ماهیان استخوانی در دریاچه خزر یک فرصت اقتصادی مهم برای مازندران و مناطق اطراف است و نیاز به مدیریت هوشمندانه و پایداری دارد تا این منابع ارزشمند به نحو احسن استفاده شوند.

سه شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۲

در محیط جنگ، طلا به عنوان یک پناهگاه امن شناخته می‌شود. در هفته جدید، قیمت طلا از افزایش آغاز کرد اما سپس کاهش یافت. این تغییرات قیمتی به ریسک‌های ژئوپلیتیک اخیر نسبت داده می‌شود. با افزایش بهای طلا به سطح ۱۸۵۵ دلاری، این فلز سپس عقب‌نشینی کرد. در کوتاه‌مدت، تصمیمات فدرال‌رزرو و تنش‌های سیاسی و ژئوپلیتیک تأثیرگذار هستند. اما در بلندمدت، عوامل بنیادی نیز مهم هستند. این عوامل شامل ممکن بودن رکود در آمریکا، تحقق هدف تورمی فدرال‌رزرو، و تضعیف شاخص دلار جهانی می‌شوند. همچنین، تنش‌های منطقه‌ای نیز می‌توانند تأثیرات گسترده‌ای داشته باشند، به عنوان مثال جنگ و افزایش قیمت انرژی که ممکن است کنترل تورم را دشوارتر کنند.

محمدامین مکرمی در مورد قیمت طلای جهانی اظهار نظر کرده است. قیمت طلا در دوره‌های مختلف تغییرات زیادی را تجربه کرده است. در مارس 2022 با شروع جنگ اوکراین، قیمت طلا به بالاترین سطح خود رسید و به 2069 دلار برای هر اونس افزایش یافت. اما پس از آن، فشار فروش باعث شد که قیمت به سقوطی وارد شود و در سپتامبر 2022 به حدود 1600 دلار کاهش یافت.

با وقوع بحران بانکی در آمریکا در مارس سال جاری، قیمت طلای جهانی با قدرت به بازار بازگشت و به عبور از سطح مقاومتی 2000 دلار رسید. اما پس از آن، جذابیت این فلز ارزشمند دوباره کاهش یافته است. براساس گزارش تحلیلی وال‌استریت ژورنال، وضعیت فعلی طلا تحت تأثیر بادهای مختلفی قرار دارد که بعضی ممکن است قیمت طلای آن را افزایش دهند و برخی دیگر ممکن است فشار کاهشی بر قیمت طلای جهانی اعمال کنند.

جایگاه سنتی طلا به عنوان "پناهگاه امن" باعث شد که قیمت آن در چند مرتبه کوتاه در چند ماه اول سال جاری از سطح مقاومتی 2000 دلار عبور کند. بحران بانکی در آمریکا باعث جلب سرمایه‌گذاران به سمت طلا شد که در جستجوی بازار پایدار بودند. سپس، تأثیر ترکیبی از عوامل از جمله رشد بازده اوراق قرضه و سیاست‌های تهاجمی بانک‌های مرکزی، منجر به افت قیمت طلا شد. به علاوه، تنش‌های ژئوپلیتیک و نگرانی‌ها در مورد احتمال ورود آمریکا به رکود، به طلا کمک کرده تا به سطوح حمایتی واکنش خوبی نشان دهد. همچنین، لغو محدودیت‌های کرونایی در چین نیز در آغاز سال باعث تقویت قیمت طلا شد.

رونق مورد انتظار پس از دوران همه‌گیری کووید و بهبود اعتماد مصرف‌کننده، تقاضای انباشت شده برای طلا را افزایش داد. اما تشدید نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز اقتصاد چین به عنوان بزرگ‌ترین بازار طلای جهان و افزایش احتمال بحران در بازارهای بدهی، دوره رشد قیمتی طلا را کوتاه کرد. البته اخیراً نشانه‌هایی از تعدیل نرخ تورم در آمریکا، قیمت طلا را حمایت کرده است؛ چرا که مهار تورم، انتظارات برای رشد نرخ بهره را کاهش داده و طلای زرد را در نگاه سرمایه‌گذاران جذاب‌تر می‌کند.

عواملی که از قیمت طلا حمایت می‌کنند، از یک سو هستند، اما فلز زرد همچنان با چالش‌هایی مواجه است. ارزش دلار از اوج خود در نیمه دوم 2022 کاسته شده است، اما هنوز به معیارهای تاریخی قدرتمندی نسبت داده می‌شود. افت ارزش دلار برای طلا امکان تأثیر منفی روی تقاضای خارجی را دارد، زیرا طلا با دلار قیمت‌گذاری می‌شود. آینده قیمت طلا بستگی به عواملی دارد که شامل احتمال وقوع رکود اقتصادی در آمریکا و نرخ‌های بهره آینده می‌شوند. این به معنای این است که چشم‌انداز طلا در آینده هنوز مبهم است.

دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲

پس از حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در روز شنبه ۱۵ مهرماه، درگیری‌ها و تنش‌ها بین نیروهای مقاومت و اسرائیل ادامه دارد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که تعدادی از شهرک‌های اسرائیلی هنوز در دست حماس قرار دارند و در برخی از مناطق مانند اشدود و سدیروت نبردهای سنگینی رخ می‌دهد. به اضافه‌این، پهپادهای انتحاری مقاومت به پرواز درآمده و مناطقی از اسرائیل، از جمله تل‌آویو، هدف حملات پهپادی قرار گرفته‌اند.

 

در گزارش تاریخ ۸ اکتبر، "باب رینولدز" به نام الجزیره اعلام کرد که در منطقه اشکلون، درگیری‌های شدیدی در حال رخ داده است. تعداد کشته‌های اسرائیل به بیش از ۷۵۰ نفر افزایش یافته و تعداد مجروحان نیز به بیش از ۲۰۰۰ نفر رسیده است. ارتش اسرائیل اعلام کرده که مناطق چندین یهودی‌نشین را در نزدیکی مرز با غزه تخلیه کرده و این مناطق در شعاع ۴ کیلومتری مرز غزه قرار دارند.

سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرده که تعداد شهدای فلسطینی در جنوب اسرائیل و نوار غزه نزدیک به ۶۰۰ نفر است و ده‌ها نفر به اسارت درآمده‌اند. روزنامه اسرائیلی "هاآرتص" نیز گزارش داده که ارتش اسرائیل کنترل بیشتر مناطق جنوبی را باز پس گرفته است، اما درگیری‌ها در مناطق نزدیک به مرز غزه ادامه دارد.

اسرائیل در ساعات اول دچار گیجی و سردرگمی شده بود، اما حالا حملات گسترده‌ای به غزه آغاز کرده است. این حملات متقابل باعث افزایش تعداد تلفات در هر دو طرف شده و با تشدید درگیری‌ها، افزایش تلفات احتمالی دیگری قابل پیش‌بینی است. همچنین، گزارش‌ها حاکی از کشته‌شدن فرمانده گردان ۴۸۱ ارتباطات اسرائیل در جریان درگیری با نیروهای حماس در پایگاه رعیم است. همچنین، خانه رئیس اداره اطلاعات حماس و منازل برخی از رهبران حماس نیز در نوار غزه هدف حملات قرار گرفته‌اند.

 

در میان تنش‌های اسرائیل و حزب‌الله، حملات و تهدیدات اخیر نشان‌دهنده یک موقعیت نگهدارنده و پیشگیرانه از سوی حزب‌الله به اسرائیل به نظر می‌رسد. حزب‌الله لبنان مسئولیت هدف قرار دادن ۳ موقعیت اسرائیلی در مزارع "شبعا" را به عهده گرفته و اقدام به گلوله‌باران سایت‌های اسرائیلی نموده است. این اقدام‌ها به عنوان یک حمایت از مردم فلسطین و جناح‌های مقاومت و همچنین در جهت آزادسازی بخشی از سرزمین‌های اشغالی لبنان انجام شده است.

اسرائیل نیز به پاسخ به این اقدامات، با بمباران شهرک "کفر شوبا" در لبنان به گلوله‌باران حزب‌الله پاسخ داده است. این تنش‌ها به نظر می‌رسد به منظور بازداری از حملات زمینی علیه غزه از سوی اسرائیل ایجاد شده باشند.

نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، قبلاً تهدید به تبدیل غزه به "بیابان برهوت" کرده بود و از ساکنان غزه خواسته بود که از این منطقه ترک و به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. او همچنین اعلام کرده بود که یک جنگ طولانی و دشوار در راه است.

تنش‌ها بین اسرائیل و جناح‌های فلسطینی نیز ادامه دارد، و در صورت آغاز حملات زمینی اسرائیل به غزه، تلفات اولیه احتمالاً برای اسرائیلیان محبوس در تونل‌های زیرزمینی غزه خواهد بود.

از سوی دیگر، شرایط در مصر نیز بحرانی است که می‌تواند تأثیری بر تنش‌ها داشته باشد. اسرائیل تأیید کرده که ۶ گردشگر اسرائیلی در مصر کشته شده‌اند.

در کنار تنش‌های نظامی، گزارشگران از جنگ اطلاعاتی نیز گزارش داده‌اند که در آن ویدئوهای منتشرشده توسط حماس نقش ایفا می‌کنند. این جنگ اطلاعاتی با هدف ترسیم روایت‌ها و نگاه‌های مختلف از اتفاقات جاری در نبردهای منطقه‌ای است. این تنش‌ها نیز به ایجاد تأثیر در دیدگاه عمومی و روابط بین‌المللی کمک کرده است.

در این میان، تاکید بر کنترل و ابتکار در اقدامات فلسطینیان و افزایش تمرکز بر رویکرد تهاجمی در روایت‌ها به عنوان یک تغییر در رویکرد نسبت به گذشته به نظر می‌رسد. این تنش‌ها و تبادلات تهدیدآمیز، منجر به ایجاد یک موقعیت پیچیده در منطقه شده است.

این تحلیلگر با اشاره به اقدام مقاومت فلسطین در مواجهه با اسرائیل معتقد است که این اقدام احساس مشروعیت و رهبری را به مقاومت فلسطینیان می‌آورد. همچنین، گزارشگر دیگر الجزیره از لبنان اعلام می‌کند که وضعیت در این کشور بسیار پرتنش است و تنش‌های متقابل بین اسرائیل و حزب‌الله، به همراه پرواز پهپادهای اسرائیل بر فراز مرز با لبنان، باعث نگرانی مردم بیروت شده است. او به این نکته اشاره می‌کند که مردم بیروت هنوز به خاطر جنگ سال ۲۰۰۶ نگرانی دارند. این گزارشگر همچنین اظهار می‌کند که اگر حزب‌الله هم در جنگ مشارکت کند، لبنان به اقسام مختلفی تقسیم خواهد شد. او تأکید می‌کند که لبنان در حال حاضر در بحران‌های سیاسی و اقتصادی غرق است و تنها تعداد معدودی از دوستان بین‌المللی دارد. در این شرایط، حزب‌الله با حسن سلوک به مسائل روبرو می‌شود.

شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲

شاخص کل بورس از ابتدای مهرماه با افت 2.42٪ رو به رو شده است، که باعث نگرانی سهامداران شده است. نظر کارشناسان نسبت به آینده بازار بورس مبهم است. تحلیل رفتار معامله‌گران نشان می‌دهد که برخی اظهارنظرها از سوی سیاستگذاران باعث شده تا امکان ورود پول قوی به بازار کاهش یابد. بازار بورس همواره تحت تأثیر تصمیم‌گیری‌ها و شوک‌های مختلف قرار دارد و تاثیرات آن بیشتر از فرار معامله‌گران و تشدید احتیاط آن‌ها به نظر می‌رسد.

در هفته گذشته، بازار سهام با نوساناتی زیاد مواجه بود و شاخص کل با عملکرد ناامیدکننده‌ای همچنان زیر سقف 2.1 میلیون واحدی قرار دارد. این نزول 2.42 درصدی شاخص کل و خروج پول به مقدار 2 هزار و 180 میلیارد تومان از بورس و فرابورس نشان می‌دهد که اکثراً سهامداران خرد به عنوان فروشنده‌ها در این دوره فعالیت کردند. این روند ناامیدکننده با ادامه‌ی ورود سرمایه‌گذاران به بازار پس از شوک ایجاد شده توسط اظهارات وزیر راه درباره خروج فولاد و سیمان از بورس کالا، به شدت ادامه دارد. وزیر راه تلاش کرده است که با توجیه شرایط غیرعادی در بازار مسکن، فرصتی برای تهیه مسکن بهتر را ایجاد کند، اما شواهد نشان می‌دهد که عوامل دیگری مانند تورم و انتظارات مرتبط با آن، به پیچیده شدن قیمت‌های مسکن اساسی می‌شوند.

بررسی‌های "دنیای اقتصاد" نشان می‌دهد که تورم ساخت در بازار مسکن به عنوان مساله اصلی محسوب نمی‌شود. در واقعیت، دو فاکتور داخلی تورمی در بازار مسکن به عنوان تهدیدکننده‌ای برای خریداران اولیه مسکن مطرح می‌شوند. این دو فاکتور عبارتند از:

1. "سیمان" که در قیمت تمام‌شده مسکن تنها سهم 0.1 درصدی دارد و به عنوان دشمن فرضی بازار مسکن تلقی می‌شود.

2. اتفاقات مرتبط با نرخ خوراک صنایع پتروشیمی که باعث نگرانی فعالان بورسی شده و بازار را به شکل پرحاشیه‌ای تحت تأثیر قرار داده‌اند.

با وجود این اتفاقات، فعالان بازار سرمایه از سیاستگذاری‌های مبهم و پرحاشیه فاصله گرفته نشده و اوضاع بازار همچنان ناپایدار است. برخی کارشناسان بازار سرمایه تأکید دارند که این وضعیت به دلیل استمرار شرایط کم‌تحرکی تقاضا، ایجاد هیجانات کوتاه‌مدت و حتی ترویج کاذبی توسط سیاستگذاران اقتصادی ایجاد شده است.

به عبارت دیگر، این عوامل باعث بی‌ثباتی بازار شده و معامله‌گران نشانه‌های ناامیدی در خصوص کسب بازدهی در بازه کوتاه‌مدت از بازار را نشان می‌دهند. این وضعیت ممکن است منجر به تضعیف تراکم در بازار سهام در آینده شود.

 

شاخص کل در هفته گذشته با رشد ناچیزی (حدود 0.13 درصد) به اتمام رسید. این رشد بدون جذابیت خاصی بوده و امکان بازگشت اعتماد به بازار را نمی‌دهد. با افتتاح نیمه دوم مهرماه در بورس تهران، کمبود نقدینگی باعث شده است که انتظارات برای رشد بازار با مشکلاتی روبه‌رو شود.

در هفته گذشته، نرخ دلار در بازار آزاد در حدود 49 هزار تومان نوسان کرده است، که نشان می‌دهد بازار نسبت به تورم کندتر عمل می‌کند. اما نرخ دلار محاسباتی در بورس کالا هنوز هم تحت کنترل دولتی قرار دارد، بنابراین نباید انتظار داشته باشیم کالاها به رشد بیافتند.

همچنین، با توجه به اینکه معاملات بورس کالا بر اساس قیمت پایه تعیین‌شده انجام می‌شود، تا زمانی که نرخ دلار اجازه افزایش قیمت‌ها را ندهد، نمی‌توان تغییرات مثبت در بازار کالایی را انتظار داشت.

در مورد قیمت‌های جهانی هم وضعیت به همین شکل است و اقلام اثرگذار جهانی بر روند بازار بورس تأثیر چندانی نداشته‌اند.

 

تحلیلگران بازار سهام در حال بررسی وضعیت نوسانی بازار هستند و مشتاقانه منتظر تغییرات در روند آینده هستند. آنها امیدوارند که با پایان ماه مهر، شرایط بازار سهام بهبود یابد. این امید به وجود نوسان‌هایی در شاخص‌های سهامی برمی‌گردد که در هفته جاری ایجاد شده‌اند.

تحلیلگران به افزایش ریسک‌پذیری در بازار سهام در هفته‌های گذشته اشاره می‌کنند و علت آن را به وجود عوامل مختلف می‌نسبت‌دهند. با این حال، یکی از مسائل مهمی که مطرح می‌شود، این است که در یک بازاری که با حواشی و تغییرات مستمر از سوی سیاستگذاران مواجه است، چرا باید انتظار داشت که سرمایه‌گذاران خود را در آن بازار سرمایه‌گذاری کنند؟

تحلیلگران به این نکته اشاره می‌کنند که سیاستگذاران به طور مداوم تغییرات و موانعی در بازار ایجاد می‌کنند و از طرفی اقداماتی نه‌تنها برای حمایت از بازار سهام بلکه برای تشدید ریسک‌ها انجام می‌دهند. این وضعیت ممکن است باعث شود که سرمایه‌گذاران از بازار سهام فرار کنند.

به علاوه، تحلیلگران تاکید می‌کنند که سیاستگذاران نسبت به بازار‌های مختلف نگاه‌های متفاوتی دارند و تبعیض‌آمیز عمل می‌کنند. این تفاوت در تعامل با بازارها ممکن است باعث شود که انتظارات برای بهبود بازار سهام در شرایط فعلی تبخیر شود.

در نهایت، تحلیلگران نشان می‌دهند که وضعیت نامعلومی در بازار سهام و تاثیرات ناشی از تغییرات سیاست‌ها و موانع ایجاد شده توسط سیاستگذاران، باعث شده تا انتظارات مثبت در مورد جهش بازار سهام تضعیف شده باشد.

 

معرفی شرکت

معرفی شرکت

((به نام خالق بی همتا))

 

گروه تخصصی مجموعه پاکان آبادگران افتخار دارد که با نام بنگاه معاملات ملکی ایران زمین از سال ۱۳۷۲ کار خود را در استان مازندران در شمال کشور نوشهر منطقه وازیوار شروع به فعالیت کرده است. و توانسته تا به امروز سرمایه گذاری های خوبی را برای هم میهنان عزیز صورت بدهد. که خدا و شکر بعضی از سرمایه گذاران همچنان طی این چند دهه در مجموعه تخصصی پاکان آبادگران در امر خرید و فروش فعال بوده است. که این خود اعتماد و اطمینان خاطر مشتریان عزیز می باشد. و اما هدف مجموعه پاکان آبادگران اعتماد سازی از راه مشاوره دقیق و شفاف سازی و انتخاب درست در کنار شماست، تا بتوانیم ملک مورد نظر و دلخواه خود را خرید نمایید.

 

اینجا ما در کنار شما ایستاده ایم تا بتوانیم به کمک هم بهترین انتخاب را داشته باشیم.

 

((ملک الماس سرمایه گذاری هاست ، الماستو اینجا انتخاب کن))

راهنماي مشتريان